D.R.I & METALIUM İstanbul Konseri | 14 Mart 2011

Kadıköy Gargamel 3.Yıl Kutlaması !!!

Daha önce 1. yıl kutlamasında ülkemize Napalm Death'i getiren Alternatif giyimin Anadolu yakasındaki en iddialı magazası Gargamel 3.yılını ve açmış olduğu yeni magazayı ülkemizde ilk defa çalacak olan D.R.I konseri ile kutluyor !
DRI 1982 yılında Houston Teksasta kuruldu.Yaptıkları müzigin tarzı hardcore punk/thrashcore/crossover thrash olarak adlandırılabilir.Grubun kurucuları Vokalist Kurt Brech ve gitarist Spike Cassidy'dir.

Ön grup:
METALIUM

DRI hiçbir zaman döneminin grupları Metallica,Slayer ve Testament kadar geniş kitlelere çalan grup degildi fakat Hardcore Punk'ı Thrash Metalle birleştirerek Suicidal Tendencies,Corrosion of Conformity ve SOD gibi gruplara tarz konusunda ilham verdiler ve Crossoverı keşfettiler.Crossover tarzını 1987 yılında çıkarttıkları aynı isimli albümle tescil ettiler. Bugün neredeyse 30 yıllık geçmişe sahip grup 7 studyo albümü kaydetti ve dünyanın heryerinde sayısız coşku dolu konser verdi.

METALIUM

Türkiyenin en eski Speed Thrash Metal gruplarından Metalium 1985 yılında kuruldu. 1988'de Pentagram ve Metafor’un da yer aldığı “Türkiye’nin ilk Thrash konseri” olan Moda Sineması Konseri’ne katılan Metalium, Amerika’da yaşayan kurucu üyelerden Kerim’in katılımı sonrası Fitaş Sineması’nda ilk ‘Headline’ konserine çıktı (1989). 1990 yılında “Behind The Power” adlı ilk resmi albümünü yayımladı. İkinci albüm "Suffer" ise 1995'te yayımlandı. Albüm sonrası çok kısa bir konser süreci geçiren grup aynı yıl içinde piyasadan çekildi. Sadece 2000 yılı içerisinde çok özel iki konsere (Anathema ve Destruction) konuk olarak çıkan Metalium, 10 yıllık bir suskunluk devresi geçirdi. Geçen yıl tekrar bir araya gelen ve şu an yeni bir albüm için stüdyo çalışmalarına devam eden grubun son kadrosu da şöyle oluştu:


Mazhar Şiringöz-Gitar/Vokal,
Barış Eroğlu-Gitar,
Hakan Savaşer-Bas,
Ayhan Ergönül-Davul.

Yeniden bir araya gelme konusunda ise şunları söylüyorlar;
“Bugün baktığımızda Türkiye’de Metal müzik hala yerini koruyor. Çok fazla yeni dinleyici var ve potansiyel çok yüksek. Bizi 80 ve 90’lı yıllarda dinleyememiş çok büyük bir kitle var. Hem onlara bizi dinletebilmek, hem de kendi jenerasyonumuzdaki dinleyicimize de tekrar bir şeyler üretebilmeyi bir görev olarak görüyoruz. Ayrıca yaptığımız şeyi çok seviyoruz ve keyif alıyoruz. Bizim yerimiz sahne.”

Bu çok özel konser 14 Mart gecesi Taksim Old School Rock Bar'da gerçekleşecek.

Kapı açılış saati 20:30.
Biletler: 30 TL

Kapıda: 40 TL

BİLET SATIŞ NOKTALARI:
GARGAMEL KADIKÖY - 0216 337 24 45
STREETBODYART BAKIRKÖY - 0212 571 18 50
OLD SCHOOL ROCK BAR TAKSİM - 0212 292 98 17
PENA BEŞİKTAŞ - 0212 259 01 95



RIOT PROMOTIONS
OLD SCHOOL ROCK BAR & CONCERT HALL... İSTANBUL'UN ROCK KONSEPTLİ EN BÜYÜK KONSER MEKANI

YENİ EKLENEN FOTOLAR